Schilderen is voor Luc Schreyen het creëren van visuele muziek, het leggen van verbanden tussen kleur en muzikale harmonieën, expressies, impressies, emoties, ... tot pure passie voor klank. Klank omgezet in kleur. Synesthesiart zoals hij het noemt.

De inspiratie voor zijn werk vertrekt bij een muziekstuk en die inspiratiebron kan heel gedifferentieerd zijn. Al dan niet experimenteel, alle muziekuitdrukkingen die hem emotioneel bewegen krijgen een kleurrijke vertaling. Het zijn die klanken, melodieën die hij in zijn in een andere dimensie plaatst en met zijn kleurenpalet probeert over te brengen.

Het werk van Luc Schreyen toont zijn geestelijke, emotionele wereld die vanbinnenuit komt in plaats van een uiterlijke wereld af te beelden. Muziek is de meest abstrakte kunst en leidt hem dan ook tot een abstrakte vormgeving, hoewel de context waarin de muziek gecomponeerd is of uitgevoerd werd invloed kan uitoefenen op de vormgeving,.Daardoor gaat hij soms op zoek naar een harmonie in de abstrakte vertaling van de klanken met figuratieve elementen die door die context gecreëerd worden.

Zijn kleurrijke schilderijen of ander beeldend werk zijn bedoeld als 'stimulus' om een positief gevoel op te roepen in het bewustzijn. De klank zelf waar hij vanuit gaat roept bij hemzelf positieve emoties op en dat is wat de schilderijen ook doen.